ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ONLINE TRAINING

20210505_182452_01_saved
Latest News / χρήσιμες συμβουλές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ONLINE TRAINING

 

Με το παρατεταμένο lockdown των γυμναστηρίων, όλοι ψάξαμε εναλλακτικές λύσεις για να προπονηθούμε. Την λύση βρήκαμε στο online training.

Είναι άραγε το online training άλλη μία τάση της εποχής?

Το  online training ή αλλιώς γυμναστική εξ αποστάσεως ήρθε για να μείνει!

Με το online training μπορούμε να γυμνάσουμε το σώμα μας, να βελτιώσουμε την αντοχή μας και να τονώσουμε την ψυχολογία μας. Μας προσφέρει την γυμναστική που επιθυμούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον, ενώ παράλληλα μπορούμε να εξοικονομήσουμε περισσότερο χρόνο από το ημερήσιο πρόγραμμα μας, αφού το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σηκωθούμε από τον καναπέ του σπιτιού μας και να ξεκινήσουμε!

Μπορούμε όλοι να κάνουμε γυμναστική εξ αποστάσεως?

Ναι, μπορούμε, αρκεί να ακολουθήσουμε κάποιους μικρούς, εύκολους και πάνω από όλα σημαντικούς κανόνες!

 

 

 

 

 

  1. ΕΠΙΛΕΞΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΝ/ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ/-ΕΣ ΣΟΥ

Είναι σημαντικό για να προπονηθείς σωστά και με όσο μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς, να επιλέξεις έναν πιστοποιημένο Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.

Έλεγξε επιμελώς το βιογραφικό του γυμναστή σου, την Πανεπιστημιακή κατάρτισή του, καθώς και τις πιστοποιήσεις- σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει.

Η γυμναστική αφορά άμεσα την υγεία σου.

Εμπιστεύσου μόνο άτομα που μπορούν να σε καθοδηγήσουν και να σε γυμνάσουν σωστά και με ασφάλεια.

2.  ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΣΩΣΤΑ

Η μέθοδος γυμναστικής που χρησιμοποιείς, η διάρκεια και η ένταση του προγράμματος, οι προπονήσεις και τα ενδιάμεσα διαλλείματα μεταξύ των προπονήσεων ,όλα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου σου.

Οργάνωσε το εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα.

Αν χρειαστεί, ζήτα βοήθεια από τον προπονητή σου. Αυτός σίγουρα ξέρει να σε κατευθύνει στο πρόγραμμα γυμναστικής σου.

 

 

3. ΜΙΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΟΥ

Είναι σημαντικό να νιώθεις ότι μπορείς να επικοινωνείς με τον προπονητή σου και να τον συμβουλεύεσαι για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζεις στο πρόγραμμα γυμναστικής σου. Ειδικά στην γυμναστική εξ αποστάσεως, είναι πιο πιθανό να δημιουργηθούν απορίες όσον αφορά το ασκησιολόγιο και την  μέθοδο εκγύμνασης που πρέπει να διαλέξεις. Καλό θα ήταν , λοιπόν, να επιλέξεις έναν γυμναστή με τον οποίο θα  μπορείς να έχεις μία καλή επικοινωνία και συνεργασία.  

 

4. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΟΥ

Ετοίμασε ένα μικρό χώρο στο σπίτι σου, που θα μπορείς να κάνεις την γυμναστική σου. Δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Πρόσεξε απλά να έχεις αρκετό χώρο, δηλαδή να μην υπάρχουν πολύ κοντά σου έπιπλα και αντικείμενα πάνω στα οποία μπορεί να χτυπήσεις κατά την εκτέλεση του προγράμματος εκγύμνασης.

Ιδανικά έλεγξε αν μπορείς να τεντώσεις τα χέρια σου προς το πλάι και μπροστά σου, στην όρθια θέση, ενώ στο έδαφος (ξαπλωτή θέση) να μπορείς να τεντώσεις πλήρως τα χέρια και τα πόδια σου σε μία ευθεία.

  5. ΠΡΟΜΥΘΕΥΣΟΥ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

  Μπορείς πολύ εύκολα και με μικρό κοστολόγιο να βρεις μικρά gadget γυμναστικής. Ένα στρώμα, δύο αλτήρες (βαράκια) και ένα λάστιχο είναι αρκετά. Εναλλακτικά για την γυμναστική σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα που έχεις ήδη στο σπίτι σου. Για παράδειγμα, ένα χαλάκι, μπουκαλάκια νερό ή βιβλία αντί για αλτήρες, καλσόν αντί για λάστιχο και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς!

 

 

 

6. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΧΑΡΙΟΣ…

 Επέλεξε προγράμματα γυμναστικής με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση των ασκήσεων.

Είναι σημαντικό να κατανοείς τις οδηγίες που ακούς και να αντιλαμβάνεσαι τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις με το σώμα σου.

7. ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΕΙΣ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΉ ΤΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Ίσως δεν νοιώθεις σίγουρος για τον τρόπο που εκτελείς κάποιες ασκήσεις.

Αν υπάρχει η δυνατότητα επέλεξε να κάνεις την προπόνησή σου μπροστά σε έναν καθρέφτη.

Επειδή αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, προτείνω να βγάλεις ένα βίντεο κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου, ώστε να μπορείς να ελέγξεις για τυχόν λάθη.

Δώσε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου και εξασκήσου, χωρίς επιπρόσθετο βάρος, στις ασκήσεις που νοιώθεις ότι σε δυσκολεύουν τεχνικά

 

 

8. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ!

 Ειδικά αν είσαι αρχάριος (ή έχεις καιρό να γυμναστείς), διάλεξε προγράμματα εκγύμνασης με χαμηλότερη ένταση, μικρότερη διάρκεια και απλές (όχι συνδυαστικές) ασκήσεις.

Είναι σημαντικό το σώμα σου να περάσει μία περίοδο προσαρμογής του μυϊκού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος. Με αυτή την προσαρμογή στην προπόνηση, θα αποφύγεις μυϊκούς τραυματισμούς και θα βελτιώσεις σταδιακά την αντοχή σου.

 

9. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΊΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Ή ΟΧΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΝΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ

Δεν χρειάζεται να αναλύσω τους λόγους για αυτό. Ο γιατρός που σε επιβλέπει είναι ο μόνος κατάλληλος να αποφασίσει αν είναι ασφαλές ή όχι  να γυμναστείς.

 

 

10. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος, σε περίπτωση που νιώσεις ζάλη ή αδυναμία κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου ο κανόνας είναι ένας. Απλά ΣΤΑΜΑΤΑ!

 

11. ΈΧΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΝΕΡΟ

Είναι σημαντικό κατά την διάρκεια της προπόνησης σου να ενυδατώνεσαι τακτικά και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που η θερμοκρασία είναι ανεβασμένη.

Πάντα πίνουμε νερό σιγά και μικρές γουλιές.

 

 

Φρόντισε τον εαυτό σου!

Βάλε την γυμναστική στο πρόγραμμα και την ζωή σου!

Γυμνάσου σωστά και με ασφάλεια και σύντομα θα έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς!

 

 

 

Τώρα μπορείς να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι κι εσύ από το σπίτι, εύκολα, οικονομικά και με ασφάλεια.

Εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω, μέσα από μία σειρά με βίντεο, με δυναμικά προγράμματα εκγύμνασης, βασισμένα στις προπονητικές τεχνικές του functional, group fitness και personal training.

 

Υπάρχουν προγράμματα για όλα τα επίπεδα, με ή χωρίς εξοπλισμό.

Προγράμματα που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα ή εστιάζουν σε συγκεκριμένα σημεία.

Για να δεις τα προγράμματα πάτα εδώ

Για να επικοινωνήσεις μαζί μου, να οργανώσουμε μαζί το πλάνο μαθημάτων σου ή για να λύσεις οποιαδήποτε απορία σου πάτα εδώ

 

 

 

 

 

 

 

Ζήρου Κωνσταντίνα, Βραβευμένη Personal Trainer 2022  

 

 

 

award